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第281号(平成30年9月)

内容

1. 資料

平成30年7月 食用加工油脂生産量
平成30年(1-7月)食用加工油脂生産量
JAS月別検査実績:平成30年6月,平成30年7月
          平成30年1月-平成30年6月
日本貿易統計:平成30年6月,平成30年7月

2. 情報

行政情報

  • 日本農林規格の一部改正案について-パブリックコメント開始のお知らせ

国内情報

  • 輸入食品等の食品衛生法違反事例

海外情報

  • 不確実性の評価(EFSA)
  • ベンゾピレンが基準を超過した「玄米油」及び黄色ブドウ球菌が検出された「パン類」製品の回収措置(韓国食品医薬品安全処食品安全管理課2018.8.28)
  • 乳・幼児用器具及び容器・包装にビスフェノールA(BPA)の使用禁止の拡大(韓国食品医薬品安全処食品添加物基準課2018.8.31)

3. 文献紹介

  • Impact of vacuum frying on quality of potato crisps and frying oil
  • Investigating the optimum conditions for minimized 3-chloropropane -1,2-diolesters content and improved sensory attributes during savory beef flavor prepation
  • Mitigation strategies for ester bound 2-/3-MCPD and esterfied glycidol in pre-fried breaded and frozen fish products
  • Discrimination of processing grades of olive oil and other vegetable oils bymonochloropropanediol esters and glycidyl esters
  • Natural Organochlorines Precursors of 3-Monochloropropanediol Esters in Vegetable Oils
  • Development of a partitioned liquid-liquid extraction procedure followed by liquid chromatography-tandem massspectrometry for analysis of 3-monochlorprooane-1,2-diol diesters in edible oils
  • Improvement of a GC-MS analytical method for the simultaneous detection of 3-MCPD and 1,3-DCP in food
  • Proteomic analysis of 2-monochloropropanediol (2-MCPD) and 2-MCPD dipalmitate toxicity in rat kidney and liver in 28-dats study
  • Necroptosis in 3-chloro-1,2-propanediol (3-MCPD)-dipalmitate-induced acute kidney injury in vivo and its repression by miR-223-3p
  • Modeled replacement of traditional soybean and canola oil with high-oleic varieties increases monounsaturated fatty acid and reduces both saturated fatty acid and polyunsaturated fatty acid intake in the US adult population
  • Supplementation with trans fatty acid at 1% energy did not increase serumcholesterol irrespective of theobesity-related genotypes in healthy adult japanese

4. 協会ニュース

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